Bereidingswijze
Snijd de tonijn in kleine blokjes en
zet het afgedekt in de ijskast.
Was de peper, verwijder de zaadjes
en snijd hem heel fijn.
Pel de knoflook en het sjalotje en hak ze fijn.
Schil en rasp de gemberwortel.
Was de peterselie, dep het droog en
hak het grof.
Meng alle ingredienten door de tonijn,
voeg de olie toe en breng het
op smaak met zeezout.
Vorm van het tonijnmengsel 2 tartaartjes
en zet ze nog eens 15 minuten in de ijskast.
Was de veldsla en verdeel ze over 2 bordjes.
Leg de tonijntartaartjes op de sla.
zet het afgedekt in de ijskast.
Was de peper, verwijder de zaadjes
en snijd hem heel fijn.
Pel de knoflook en het sjalotje en hak ze fijn.
Schil en rasp de gemberwortel.
Was de peterselie, dep het droog en
hak het grof.
Meng alle ingredienten door de tonijn,
voeg de olie toe en breng het
op smaak met zeezout.
Vorm van het tonijnmengsel 2 tartaartjes
en zet ze nog eens 15 minuten in de ijskast.
Was de veldsla en verdeel ze over 2 bordjes.
Leg de tonijntartaartjes op de sla.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
150 gram verse tonijn
- 1/4 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1/2 sjalotje
- 1 cm verse gemberwortel
- 1 takje peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- fijn zeezout
- 25 gram veldsla
- 1/4 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1/2 sjalotje
- 1 cm verse gemberwortel
- 1 takje peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- fijn zeezout
- 25 gram veldsla
Leuke tips
Tip : Dit gerecht is ook heerlijk als
hoofdgerecht. Neem dan
een dubbele hoeveelheid.
hoofdgerecht. Neem dan
een dubbele hoeveelheid.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1111395
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
3669
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid