Bereidingswijze
Vet een ovenschaal van 1 1/2 liter in met boter.
Snijd de cake in plakken van 1 cm dik.
Rasp de chocolade fijn.
Rooster het amandelschaafsel in een
droge koekenpan lichtbruin.
Breng de melk met het vanillestokje
tegen de kook aan en laat het
10 minuten zachtjes trekken.
Klop de eierdooiers met de suiker en bloem
met de mixer lichtgeel en romig.
Neeem het vanillestokje uit de melk
en schenk de melk al kloppend bij
het dooiermengsel.
Doe het mengsel in een schone steelpan
een verwarm het al roerend met
een houten lepel op laag vuur
tot de vla bindt.
Neeme de pan van het vuur en
zet hem in een bak met koud water.
Bekleed de bodem van de schaal
met 1/3 van de cake.
Roer de rum met 1 eetlepel water
door elkaar en bestrijk de cake ermee.
Verdeel 1/3 van de vla over de cake.
Herhaal deze lagen en zet de schaal
3 uur in de ijskast.
Bestrooi het gerecht voor het serveren
met chocolade- en amandelschaafsel.
Snijd de cake in plakken van 1 cm dik.
Rasp de chocolade fijn.
Rooster het amandelschaafsel in een
droge koekenpan lichtbruin.
Breng de melk met het vanillestokje
tegen de kook aan en laat het
10 minuten zachtjes trekken.
Klop de eierdooiers met de suiker en bloem
met de mixer lichtgeel en romig.
Neeem het vanillestokje uit de melk
en schenk de melk al kloppend bij
het dooiermengsel.
Doe het mengsel in een schone steelpan
een verwarm het al roerend met
een houten lepel op laag vuur
tot de vla bindt.
Neeme de pan van het vuur en
zet hem in een bak met koud water.
Bekleed de bodem van de schaal
met 1/3 van de cake.
Roer de rum met 1 eetlepel water
door elkaar en bestrijk de cake ermee.
Verdeel 1/3 van de vla over de cake.
Herhaal deze lagen en zet de schaal
3 uur in de ijskast.
Bestrooi het gerecht voor het serveren
met chocolade- en amandelschaafsel.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vanilletrifle met rum
Ingrediƫnten
1 eetlepel gesmolten boter
- 300 gram cake
- 30 gram chocolade
- 50 gram amandelschaafsel
- 5 dl melk
- 1 vanillestokje
- 4 eierdooiers
- 125 gram witte basterdsuiker
- 2 eetlepels tarwebloem
- 80 ml rum
- 300 gram cake
- 30 gram chocolade
- 50 gram amandelschaafsel
- 5 dl melk
- 1 vanillestokje
- 4 eierdooiers
- 125 gram witte basterdsuiker
- 2 eetlepels tarwebloem
- 80 ml rum
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1111301
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
1735
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid