Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de specerijen in een kommetje.
Verwarm 125 ml van de wijn met honing, boter,
citroenschil en de helft van
de specerijen in een pannetje op
half hoog vuur tot de boter gesmolten is.
Schil intussen de peren.
Halveer ze in de lengte dwars door
het steeltje en verwijder de klokhuizen.
Leg de peren met de bolle kant naar boven
in een ovenschaal en schenk
het marsalamengsel erover.
Zet de peren 40 minuten in de oven.
Lepel er regelmatig wat vocht uit
de schaal overheen.
Keer ze halverwege de bereidingstijd.
Neem ze uit de oven en houd ze warm.
Breng de helft van de rest van de wijn
met rozijnen aan de kook.
Neem de pan van het vuur en
laat het 30 minuten afkoelen.
Laat de rozijnen uitlekken.
Bereid 15 minuten voor het einde van de
bereidingstijd van de peren de zabaglione.
Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers
en suiker met de garde dik en romig.
Voeg al kloppend het laatste gedeelte
van de marsala toe.
Zet de kom op een pan die voor de helf
gevuld is met kokend water en blijf kloppen
tot het mengsel dik en schuimig is en er
geen vloeistof meer op de bodem van
de schaal te zien is.
Voeg de uitgelekte rozijnen en
de rest van specerijen toe.
Verdeel de halve peren over 6 schaaltjes
en schenk de zabaglione erover.
Serveer het gerecht direct.
Meng de specerijen in een kommetje.
Verwarm 125 ml van de wijn met honing, boter,
citroenschil en de helft van
de specerijen in een pannetje op
half hoog vuur tot de boter gesmolten is.
Schil intussen de peren.
Halveer ze in de lengte dwars door
het steeltje en verwijder de klokhuizen.
Leg de peren met de bolle kant naar boven
in een ovenschaal en schenk
het marsalamengsel erover.
Zet de peren 40 minuten in de oven.
Lepel er regelmatig wat vocht uit
de schaal overheen.
Keer ze halverwege de bereidingstijd.
Neem ze uit de oven en houd ze warm.
Breng de helft van de rest van de wijn
met rozijnen aan de kook.
Neem de pan van het vuur en
laat het 30 minuten afkoelen.
Laat de rozijnen uitlekken.
Bereid 15 minuten voor het einde van de
bereidingstijd van de peren de zabaglione.
Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers
en suiker met de garde dik en romig.
Voeg al kloppend het laatste gedeelte
van de marsala toe.
Zet de kom op een pan die voor de helf
gevuld is met kokend water en blijf kloppen
tot het mengsel dik en schuimig is en er
geen vloeistof meer op de bodem van
de schaal te zien is.
Voeg de uitgelekte rozijnen en
de rest van specerijen toe.
Verdeel de halve peren over 6 schaaltjes
en schenk de zabaglione erover.
Serveer het gerecht direct.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kruidnagelperen met zabaglione
Ingrediƫnten
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 1/4 theelepel pimentpoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- snufje verse nootmuskaat
- 3 dl zoete wijn
- 3 eetlepels honing
- 1 1/2 eetlepel boter
- schil van 1/2 citroen
- 6 handperen
- 60 gram rozijnen
- 4 eierdooiers
- 60 gram suiker
- 1/4 theelepel pimentpoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- snufje verse nootmuskaat
- 3 dl zoete wijn
- 3 eetlepels honing
- 1 1/2 eetlepel boter
- schil van 1/2 citroen
- 6 handperen
- 60 gram rozijnen
- 4 eierdooiers
- 60 gram suiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1111299
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
554
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid