Valentijn's diner

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/06/2005 - 17:33
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en appels.
Snijd de aardappelen in stukken en
de appels in partjes.
Verwijder de klokhuizen.
Doe de aardappelen in een grote pan en
schenk er zoveel water op dat ze
net onder staan.
Verdeel de appels erover.
Leg het spek erop en bestrooi met zout.
Breng alles aan de kook enlaat het
in 30 minuten gaar koken.
Maak intussen de paprika's schoon en
snijd ze in piepkleine stukjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Neem het spek uit de pan.
Giet de aardappelen en appels af
en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met appels fijn.
Voeg zoveel kookvocht toe zodat
een smeuige stamppot ontstaat.
Snijd het spek in dobbelsteentjes.
Schep de paprika's, bosui en spek
door de stamppot.
Serveer er gebakken bloedworst bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

hete bliksem
Ingrediƫnten
3 kilo kruimige aardappelen
- 1 1/2 kilo zoete appels
- 1 1/2 kilo zure appels
- 400 gram mager rookspek
- zout
- 2 rode paprika's
- 4 bosuitjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1111296
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
2141
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hug-me
Gelegenheid