Bereidingswijze
Kook de rijst volgens aanwijzing op de
verpakking gaar.
Pel en snijd intussen de ui in ringen.
Pel en hak de knoflook fijn.
Maak de paprika schoon en hak hem grof.
Was de sla en dep de bladeren droog.
Pluk de blaadjes koriander van
de steeltjes en hak de gelft grof.
Verhit de olie in de koekenpan en
fruit de ui in 5 minuten op
half hoog vuur lichtbruin.
Voeg de knoflook en paprika toe
en bak ze 1 minuut mee.
Schep derunderreepjes erdoor en roerbak
alles op hoog vuur tot het vlees bruin is.
Schenk de bouillon erbij en
breng het aan de kook.
Roer de maizena met sojasaus en een
beetje water los en bind het kookvocht ermee.
Breng het op smaak met zout en peper.
Voeg de gehakte koriander toe.
Leg de slabladen op 4 borden en schep
het vleesmengsel erin.
Bestrooi met korianderblaadjes.
Serveer het gerecht met rijst.
verpakking gaar.
Pel en snijd intussen de ui in ringen.
Pel en hak de knoflook fijn.
Maak de paprika schoon en hak hem grof.
Was de sla en dep de bladeren droog.
Pluk de blaadjes koriander van
de steeltjes en hak de gelft grof.
Verhit de olie in de koekenpan en
fruit de ui in 5 minuten op
half hoog vuur lichtbruin.
Voeg de knoflook en paprika toe
en bak ze 1 minuut mee.
Schep derunderreepjes erdoor en roerbak
alles op hoog vuur tot het vlees bruin is.
Schenk de bouillon erbij en
breng het aan de kook.
Roer de maizena met sojasaus en een
beetje water los en bind het kookvocht ermee.
Breng het op smaak met zout en peper.
Voeg de gehakte koriander toe.
Leg de slabladen op 4 borden en schep
het vleesmengsel erin.
Bestrooi met korianderblaadjes.
Serveer het gerecht met rijst.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
roergebakken runderreepjes
Ingrediƫnten
1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 4 mooie bladen ijsbergsla
- 4 takjes koriander
- 250 gram basmatirijst
- 2 eetlepels maiskiemolie
- 500 gram runderreepjes
- chilipoeder
- 1 1/2 dl runderbouillon van 1 tablet
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels sojasaus
zout en peper
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 4 mooie bladen ijsbergsla
- 4 takjes koriander
- 250 gram basmatirijst
- 2 eetlepels maiskiemolie
- 500 gram runderreepjes
- chilipoeder
- 1 1/2 dl runderbouillon van 1 tablet
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels sojasaus
zout en peper
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1111292
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
1263
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid