Hartjessoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/06/2005 - 17:08
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook, voeg de tarly toe
en kook alles 15 minuten.
Pel en snipper intussen de ui.
Maak de worteltjes schoon en
snijd ze in plakjes.
Trek de harde nerven van de bleekselderij
en snijd de stengels in dunne blokjes.
Snijd de tofu in dunne reepjes.
Verhit de olie in de koekenpan met
dikke bodem en fruit de ui met wortel
en bleekselderij 10 minuten op halfhoof vuur.
Voeg de champignons toe en fruit
ze 2 minuten mee.
Voeg de groenten met tofu, ketchup en
tomatenpuree toe aan de soep en laat alles
op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper
en roer de kruiden erdoor.
Lekker met in hartjes gesneden
witte boterhammen bestreken met tapenade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

gevulde champignonsoep
Ingrediƫnten
1 liter groentenbouillon van 1 tablet
- 60 gram tarly
- 1 ui
- 2 worteltjes
- 2 stengels bleekselderij
- 125 gram kleine champignons
- 125 gram tofu
- 2 eetlepels walnotenolie
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels tomatenpuree
- peper uit de molen
- 2 eetlepels fijn gehakte peterselie
- 2 eetlepels fijn geknipte bieslook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1111287
Homepage ID
1218047
Smaak
N
Teller
717
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hug-me
Gelegenheid