Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit de ui 3 minuten op een halfhoog vuur.
Pers de knoflook erboven uit en voeg de rijst en de paprika toe.
Bak dit al omscheppend 1 minuut.
Voeg de fricandeau, de bouilon, paprikapoeder en de saffraan toe.
Laat het ca. 12 minuten op een laag vuur pruttelen.
Schep de garnalen en de doperwten erdoor en warm ze ca. 3 minuten mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Pers de knoflook erboven uit en voeg de rijst en de paprika toe.
Bak dit al omscheppend 1 minuut.
Voeg de fricandeau, de bouilon, paprikapoeder en de saffraan toe.
Laat het ca. 12 minuten op een laag vuur pruttelen.
Schep de garnalen en de doperwten erdoor en warm ze ca. 3 minuten mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Paella met Fricandeau.
Ingrediƫnten
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
200 gram fricandeau, in plakken van 1/2 cm dik
2 eetlepels olijfolie, traditioneel
200 gram surinaamse rijst
1 dl kippebouilon (van tablet)
paprikapoeder
10 draadjes saffraan
100 gram grote gepelde garnalen
100 gram doperwten(diepvries)
peper, zout
1 teentje knoflook
1 rode paprika
200 gram fricandeau, in plakken van 1/2 cm dik
2 eetlepels olijfolie, traditioneel
200 gram surinaamse rijst
1 dl kippebouilon (van tablet)
paprikapoeder
10 draadjes saffraan
100 gram grote gepelde garnalen
100 gram doperwten(diepvries)
peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Ruime braadpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1111242
Homepage ID
1225690
Smaak
A
Teller
1102
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel en snijd de ui in ringen.
Pel de knoflook.
Snijd de paprika in ringen en verwijder de zaadlijst.
Snijd de fricandeau in kleine blokjes.
Pel de knoflook.
Snijd de paprika in ringen en verwijder de zaadlijst.
Snijd de fricandeau in kleine blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid