Vanilletrifle met rum

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/03/2005 - 01:10
Bereidingswijze
Breng de melk met het vanillestokje aan de Kook en laat het 10 minuten zachtjes trekken.
Klop de eidooiers met de suiker en de bloem met mixer lichtgeel en romig.
Neem het vanillestokje uit de melk en schenk de melk al kloppende bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel in een schone steelpan en verwarm het al roerende met een houten lepel op een laag vuur totdat de vla bindt.
Neem de pan van het vuur en zet hem in een bak koud water.
Bekleed de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de cake plakjes.
Roer de rum met 1 eetlepel water door elkaar en bestrijk de cake met dit mengsel.
Herhaal deze lagen.
Zorg dat de laatse laag vla is.
Zet de schaal 3 uur in de koelkast.
Bestrooi voor het serveren met de chocolade en amandelschaafsel.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept

Vanilletrifle met rum.
Ingrediƫnten
1 eetlepel gesmolten boter
300 gram cake
30 gram chocolade
50 gram amandelschaafsel
5 dl melk
1 vanillestokje
4 eidooiers
125 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels tarwebloem
80 ml rum
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal van 1 1/2 liter of 6 dessertglazen/schaaltjes
Rasp
koekenpan
mixer
Leuke tips
Serveer met een half zoete of zoete witte wijn.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1110973
Homepage ID
1225690
Smaak
Z
Teller
699
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vet de ovenschaal in met boter.
Snijd de cake in plakken van 1 cm dik.
Rasp de chocolade fijn.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nariam
Gelegenheid