Vonkel-wijnmousseline met gegrilde nectarines

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/27/2005 - 22:50
Bereidingswijze
Roer de suiker met dooiers en de wijn los in een pan. Zet hem op hoog vuur, en blijf aan een stuk door hard kloppen met een garde, tot er een vla ontstaat (DEZE MAG NIET KOKEN!). Je kunt het voor de veiligheid ook au bain Marie doen. Laat het mengsel afkoelen. Spatel er dan de geslagen room door. Grill de ontpitte nectarines, nadat je er een beetje poedersuiker over gestrooid hebt. Serveer met de mousseline en een takje mint.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sexy dessert!
Ingrediƫnten
- 4 eierdooiers
- 60 g. suiker
- 2 dl. Vonkelwijn (wereldwinkel)
- 1 dl. geslagen room
- 2 nectarines
- poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
garde
grill
Leuke tips
Let op: veiliger te maken met gepasturiseerd eigeel (AH)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1110231
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
771
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid