Chocolade-amaretto-marquise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/25/2005 - 15:59
Bereidingswijze
Bestrijk een hartvormige taartvorm met olie.
Bekleed de bodem met vetvrij bakpapier
en bestrijk het met oloe.
Roer de verkruimelde Amarettokoekjes en
amandelen door elkaar en
strooi dit in de taartvorm.


Smelt de chocolade met de Amarettolikeur
en de stroop in een pannetje boven laag vuur.
Roer tot alle chocolade is gesmolten en
het mengsel glad en romig is.
Laat het 8 minuten afkoelen
tot het handwarm is.


Klop de slagroom stijf.
Roer eerst 1 eetlepel slagroom door het
chocolademengsel en vervolgens
zo snel mogelijk de rest.
Schenk het mengsel in de bakvorm en tik
voorzichtig tegen de vorm om luchtbellen
te laten ontsnappen.
Bekleed het deeg met plasticfolie en
laat het een nacht afkoelen.


Houd om de taart uit de vorm te halen een
scherp mes onder heet water, droog het af
en snijd de taart los.
Leg een bord op de vorm en draai hem om.
Verwijder het bakpapier, druk
loslatende kruimels deeg op hun plaats
en bestrooi de taart met cacao.
Klop voor het opdienen de slagroom
met de likeur stijf.
Versie de taart met kersen.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept

Valentijnstaart
Ingrediƫnten
1 eetlepel plantaardige olie
- extra olie om in te vetten
- 8 verkruimelde Amarettokoekjes
- 2 eetlepels ongebleekte geroosterde fijn gehakte amandelen
- 450 gram halfzoete fijn gehakte chocolade
- 5 eetlepels Amarettolikeur
- 5 eetlepels schenkstroop
- 4 3/4 dl slagroom
- ongezoete cacao om te bestrooien
- verse kersen voor versiering
- Voor Amarettoroom :
3 1/2 dl slagroom
- 3 eetlepels Amarettolikeur
Hulpmiddelen & keukengerei
Laat een berichtje achter
als je mijn recept meeneemt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1109972
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1816
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid