Bereidingswijze
Smelt 40 gr van de boter in een soeppan en fruit hierin het witlof 10 minuten zachtjes aan. Overgiet met het citroensap en het water, doe de bouillontablet erbij en kruid met peper.Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en voeg de room en het in wat water opgeloste maiszetmeel toe. Proef of de soep voldoende gekruid is en breng aan de kook.Doe de rest van de boter in de soep en mix dan nog eens goed door. Giet de aardappelen af.
Mix de soep en voeg de room en het in wat water opgeloste maiszetmeel toe. Proef of de soep voldoende gekruid is en breng aan de kook.Doe de rest van de boter in de soep en mix dan nog eens goed door. Giet de aardappelen af.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
voor 4 pers.
500 gr witlof, 100 gr aardappelen, 80 gr gerookte zalm, 1 kippenbouillon tablet, 75 cl water, 25 cl room, 50 gr boter, 1 theel maiszetmeel, 4 dilletakjes, sap van 1 citroen, peper en zout
500 gr witlof, 100 gr aardappelen, 80 gr gerookte zalm, 1 kippenbouillon tablet, 75 cl water, 25 cl room, 50 gr boter, 1 theel maiszetmeel, 4 dilletakjes, sap van 1 citroen, peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Een soeppan, een blender of staafmixer
Leuke tips
Verdeel de klein gesneden aardappel over vier warme soepborden.Overgiet deze met het roomsoepje en versier elk bord met zalmreepjes en een takje dille.Geef er eventueel stokbrood met kruidenboter bij!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1109939
Homepage ID
1268061
Smaak
H
Teller
5615
Drank
Uit
Bookmarked
47
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de aardappelen, sij ze in blokjes en kook ze zachtjes in gezouten water. Was het witlof en snij het in stukjes. Snij de zalm in fijne reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid