Bereidingswijze
Vul de glazen met +/- 5 cm granaatappelsap en vul het aan met champagne
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
JAMIE OLIVER: Je krijgt ook goede resultaten als je gepureerde perziken of zelfs aardbeien gebruikt ipv granaatappel. Het hangt van het seizoen af
Ingrediƫnten
3 - 4 granaatappels, evt. suiker, 1 fles gekoelde champagne
Hulpmiddelen & keukengerei
blender of keukemachine, zeef,
4 champagneglazen
4 champagneglazen
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1109923
Homepage ID
1220378
Smaak
S
Teller
2210
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de granaatappels doormidden en haal de zaadjes eruit, Dat gaat het makkelijkst diir een helft in je handen te houden met de snijkant onder en met een spatel op de bovenkant te slaan. De zaadjes rollen er dan uit. Houd wel een grote kom bij de hand om de zaadjes in te bewaren! Pureer de zaadjes 5-10 sec. in de blender, schenk het door een zeef en je hebat heerlijk granaatappelsap. Wanneer de granaatappels te scherp van smaak zijn, kun je ze op smaak brengen met wat fijne witte suiker, maar dat is meestal niet nodig
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid