Panna Cotta met Chocoladesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/24/2005 - 16:00
Bereidingswijze
Verdeel het mengsel over de vormpjes en laat ze afgedekt in +/- 1 uur in de koelkast opstijven. Breng intussen in een kleine steelpan de suiker met 1 1/2 dl water en de cacao aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de chocola erdoor. roer tot alle chocola is gesmolten en houd apart. Houd de vormpjes voor het serveren in warm water, dan kaat de panna cotta makkelijker los. Stort de panna cotta-pudinkjes omgekeerd op 4 borden. Warm de chocoladesaus nog even door en schep die naast de panna cotta. Of serveer, wanneer de panna cotta niet heel stijf is, het desser in de vormpjes en schenk de chocoladesaus erover
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een fantastisch Italiaans dessert! Jamie Oliver heeft groene thee voor dit gerecht gebruikt. Dat heeft weliswaar niets te maken met Italie, maar het werkt goed, en dan vooral in combinatie met chocola
Ingrediƫnten
1 1/4 blaadje gelatine, 1 vanillestokje opengesneden, 1 dl melk, 3 groene theezakjes of 2 -3 el groene thee, 3 1/2 dl slagroom, 70 g poedersuiker, 30 g suiker, 1 el cacaopoeder, 100 g pure chocolade in stukjes
Hulpmiddelen & keukengerei
4 kleine metalen vormpjes (kleine glaasjes of kopjes kan ook)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1109784
Homepage ID
1220378
Smaak
Z
Teller
5701
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
35
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de gelatine in water. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Laat de melk, vanillestokje met zaadjes, theezakjes en de helft van de slagroom in een steelpannetje in +/- 10 min. zacht tot 1/3 inkoken. Neem van het vuur, verwijder de theezakjes (of zeef het mengsel wanneer je losse thee gebruikt hebt). Knijp de gelatine uit en laat in het theemengsel oplossen. Laat een beetje afkoelen. Zet het mengsel in de koelkast en roer het af en toe door tot het aan de bolle kant van de lepel blijft hangen. Verwijder het vanillestokje. Klop de rest van de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel dit door het theemengsel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
novemberrain18
Gelegenheid