Bereidingswijze
1. breng in een grote pan ruim water aan de kook. breek de chocolade boven een kleine pan. voeg room toe. zet de kleine pan in de gote pan laat de chocolade al roerende smelten.2. neem de pan uit het water. snijd de magarine in blokjes en roer ze een voor een door de gesmolten chocolade. roer ook likeur erdoor. laat dit mengsel in de koelkast ca. 2 uur opstijven. 3. draai van het chocolade mengsel, met 2 lepels, ca. 15 balletjes ter grootte van een walnoot. rol de balletjes door de hagelslag. leg de chocoladetruffels op een bord en laat ze in de koelkast in nog ca. 1-2uur verder opstijven.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
tussendoortje
Ingrediƫnten
200g pure chocolade, 75 ml slagroom, 50 g blue band, 2 eetlepels amandel of sinaas appellikeur, 100g pure chocolade hagelslag.
Hulpmiddelen & keukengerei
4. eetlepels cocaopoeder, fijngehakte en geroosterde halzelnoten, nogatine.
Leuke tips
mooi op bord serveren, gesmolten chocolade een randje er langs en de cacoa een beetje op het bord.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1109291
Homepage ID
1279484
Smaak
Z
Teller
3088
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ca. 10 minuten (+2uur opstijven)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid