Bereidingswijze
Vul je gootsteen voor de heft met koud water. Doe de mosterd, bloem, suiker ca. 1 theelepeltje zout en een flinke snuf zwarte peper bij elkaar in een pan met dikke bodem. Maak dit mengsel aan met een klein beetje van de melk en zet het op een matig vuur. Schenk de rest van de melk er geleidelijk bij, terwijl je voortdurend roert of klopt. Wanneer je alle melk in de pan hebt gegoten is het tijd om het losgeklopte ei en de azijn erbij te doen. Blijf kloppen en roeren tot de saus dik begint te worden. Wanner het mengsel de substantie van koffieroom heeft, klop je de olie erdoor. Zet de pan vervolgens in de gootsteen met koud water en klop nog een tijdje door. Als de saus is afgekoeld (je kunt hem ook in een kom gieten en op ijs zetten), snijd je de tomaatjes in de helft en leg je ze netjes op een heel groot bord, of op twee gewone borden (boole kant naar onder). Sprenkel er een paar lepels saus over en strooi er wat gehakte lente-uitjes of bieslook over.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker bij biefstuk met frietjes.
Een recept van Nigella Lawson.
Ingrediƫnten
500 g kerstomaatjes
1/4 tl engelse mosterd of snufje mosterdpoeder
1 ruime el bloem
1 tl kristalsuiker
zout
zwarte peper
2,5 dl volle melk
1 ei, losgeklopt
4 el dragonazijn
1 el zonnebloemolie
bieslook of stukjes lente-ui
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1107936
Homepage ID
1100645
Smaak
R
Teller
2286
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid