Oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/09/2005 - 21:57
Bereidingswijze
Verhit de frituurolie tot 180?C (de olie geeft dan een witte damp af). Vorm met twee in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang een bergje beslag en laat dat in de olie glijden. Bak de oliebollen met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om met een vork. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Serveer ze bestrooid met poedersuiker.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 pak oliebollenmix, 3,5 dl lauw water, 1,5 dl bier, 75 g rozijnen, 75 g krenten, frituurolie, poedersuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
+/- 20 st.
Leuke tips
  • In plaats van met oliebollenmix kan er ook beslag gemaakt worden van: 250 g bloem, 1/2 theel. zout, 15 g verse gist of 10 g gedroogde gist, 2 dl lauwwarme melk,
    1 theel. suiker, 1 ei, krenten en rozijnen.
  • Voeg als extra aan het oliebollenbeslag toe: 1 appel in stukjes gesneden of 50 g gembersnippers, 25 g sukadesnippers en 25 g gehakte noten of 100 g fijngehakte
    tuttifrutti en 1/2 eetl. kaneelpoeder of 100 g gesnipperde rauwe ham en 100 g geraspte belegen kaas.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1107896
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
2859
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de rozijnen en krenten door dit beslag. Dek de kom af met plasticfolie of een lichtvochtige doek en laat het beslag op een warme plaats 30 minuten rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacoba_b
Gelegenheid