Oudhollandse appelflappen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/09/2005 - 21:53
Bereidingswijze
Verhit de frituurolie tot 180?C (de olie geeft dan een witte damp af). Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze een keer om met een vork. Haal de appelflappen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 eieren, 3 dl melk of 1,5 dl melk en 1,5 dl bier, 250 g zelfrijzend bakmeel, 4 appels (elstar of goudrenet), 3 eetlepels citroensap, frituurolie, 50 g suiker, 1 eetlepel kaneelpoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
+/- 25 st.
Leuke tips
  • In plaats van appel is banaan ook heel lekker.
  • Appelflappen kunnen ook worden gemaakt van diepvriesbladerdeeg. Leg een vulling van stukjes appel, rozijnen, kaneel en suiker op een lapje bladerdeeg. Vouw het deeg diagonaal dubbel, plak de randen dicht met water en bak ze 15-20 minuten goudbruin in een op 200?C voorverwarmde oven
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1107895
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
2835
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop de eieren los met de helft van de melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Boor de klokhuizen uit de appels en schil de hele appels. Verdeel ze in plakken van 1 cm dik.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacoba_b
Gelegenheid