Bereidingswijze
- Voeg het vruchtensap bij de olie.
- Mix de eidooiers met het poedersuiker en de vanillesuiker.
- Roer het vruchtensap-oliemengsel er doorheen.
- Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker toe.
- Roer dit door het eidooiermengsel.
- Meng de zelfrijzende bloem hierbij.
- Strijk het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak het gedurende 30 minuten.
- Snij een papieren sneeuwmansjabloon uit de afgekoelde koek en verkruimel de rest van het biscuit.
- Maak de sneeuwman los van het bakpapier en snij hem in de lengte in twee.
- Bestrijk de onderste plak met jam.
- Week de gelatine in koud water.
- Mix de plattekaas, zure room en poedersuiker door elkaar.
- Verwarm het sinaasappelsap tot het kookt en roer er de gelatine door.
- Mix er het plattekaasmengsel met de helft van de biscuitkruimels door.
- Klop de room stijf en mix hem door het mengsel.
- Smeer de helft van deze vulling op de sneeuwman.
- Verdeel er de vruchtencocktail over.
- Leg het bovenste deel van de koek erop en bestrijk het volledig met de andere helft van het plattekaasmengsel, maar laat nog een beetje over.
- Bestrooi met kokos en druk de rozijnen als knopen in de sneeuwman en een kers als mond.
- Kneed de overige biscuitkruimels met wat sinaasappelsap tot rondjes voor de neus en ogen en zet voor de ogen twee halve rozijntjes erin en druk deze op de sneeuwman.
- Kneed voor de handen twee bolletjes, bestrijk deze met nog een beetje plattekaasvulling en bestrooi met kokos.
- Kneed tenslotte een hoed en zet deze met een cocktailprikker vast op de sneeuwman.
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
een taart die heel veel succes had op nieuwjaar!
Ingrediƫnten
- DEEG:
- 410gr vruchtencocktail met 125ml vruchtensap
- 125ml olie
- 6 eieren
- 120gr poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 120gr suiker
- 400gr zelfrijzende bloem
- VULLING:
- beetje bosbessenjam
- 250gr plattekaas
- 200gr zure room
- 100gr poedersuiker
- 6 blaadjes gelatine
- 20cl sinaasappelsap
- 250ml room
- VERSIERING:
- 100gr kokos
- rozijnen
- beetje sinaasappelsap
- 1 cocktailkers
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven,mixer,weegschaal,papieren sjabloon.
Leuke tips
Het is mooi genoeg zo, dus meer moet er niet bij!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1106999
Homepage ID
1265675
Smaak
Z
Teller
1826
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven op 170 ?C voorverwarmen. Laat de vruchtencocktail goed uitlekken en meet ervan 125ml af.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid