Bereidingswijze
-Oven laten voorverwarmen op 180 graden
- Laat de fazantenfilets 30 minuten braden in de oven
- Verwarm de saus
- Leg de filets op een groot bord
- Laat de fazantenfilets 30 minuten braden in de oven
- Verwarm de saus
- Leg de filets op een groot bord
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!
Ingrediƫnten
Kruidentuiltje
Ganzenleverpastei 100 gram
Acaciahoning (4 soeplepels)
1 ei
klont boerenboter
bladerdeeg
peper en zout
porto: 2 glazen
witte wijn of schuimwijn: 20 cl
fazantenfilets: 2
Ganzenleverpastei 100 gram
Acaciahoning (4 soeplepels)
1 ei
klont boerenboter
bladerdeeg
peper en zout
porto: 2 glazen
witte wijn of schuimwijn: 20 cl
fazantenfilets: 2
Leuke tips
- Serveer met gebakken aardappeltjes, veenbessencompote of appel met veenbessen met boter en suiker in de oven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1106927
Homepage ID
1276689
Smaak
Z
Teller
4091
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
+- 4 uur vooraf:
Meng de licht verwarmde porto met de honing
De fazantenfilets in twee snijden zodat je in totaal 4 stukken krijgt.
Zwarte Peper van de molen en zout op de filets doen en insmeren met het mengsel van honing en porto.
Laat 4 uur trekken (lage schotel bedekt met folie in koelkast,mengsel erbij doen, af en toe de filets omdraaien)
- filets afdeppen en toeschroeien in hete pan
- Als de filets afgekoeld zijn, rol ze in een plakje bladerdeeg.
Maak kruisjes in het deeg met een fijn mesje en smeer in met eigeel
- Schik de filets op een ingeboterde bakplaat
Voor de saus:
Giet de wijn in een pannetje samen met het kruidentuiltje en de honing. Laat tot de helft inkoken, haal het kruidentuiltje uit het mengsel en voeg de ganzenlever toe en
Roer goed en (ev. mix tot moes)
Breng op smaak met peper en zout
Meng de licht verwarmde porto met de honing
De fazantenfilets in twee snijden zodat je in totaal 4 stukken krijgt.
Zwarte Peper van de molen en zout op de filets doen en insmeren met het mengsel van honing en porto.
Laat 4 uur trekken (lage schotel bedekt met folie in koelkast,mengsel erbij doen, af en toe de filets omdraaien)
- filets afdeppen en toeschroeien in hete pan
- Als de filets afgekoeld zijn, rol ze in een plakje bladerdeeg.
Maak kruisjes in het deeg met een fijn mesje en smeer in met eigeel
- Schik de filets op een ingeboterde bakplaat
Voor de saus:
Giet de wijn in een pannetje samen met het kruidentuiltje en de honing. Laat tot de helft inkoken, haal het kruidentuiltje uit het mengsel en voeg de ganzenlever toe en
Roer goed en (ev. mix tot moes)
Breng op smaak met peper en zout
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid