Bereidingswijze
Bereidingswijze van de soep:
- Doe de olie in de pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook
- Voeg de bouillon, de soepgroenten en de tomaten toe en breng deze langzaam aan de kook
- Ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken
- Voeg sambal, madeira, peper en zout naar smaak toe
- Voeg de witte bonen en macaroni toe en nog even 10 a 15 minuten laten koken
- Eetsmakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere pittige en gevulde soep. Gebasseerd op een recept voor minestronesoep. Maar dan net ietsjes anders en lekker ouderwets, getrokken van zelf gemaakte bouillon.
Ingrediƫnten
Voor de bouillon:
Voor de soep:
- 500 gr rundvlees-soeppakket (ossestaart-delen)
- 100 gr rundergehakt; oprollen tot kleine soep-balletjes
- 2 winterwortelen; in dikke plakken gesneden
- 2 grote uiten; gepeld en in grove stukken gesneden
- 4 stelen bleekselderij; in grote repen geneden
- 1 teen knoflook; gepeld
- zakje verse italiaanse kruiden
- 3 blaadjes laurier
- 1 tl gemalen foelie
- 10 korrels zwarte peper
Voor de soep:
- 4 tomaten; ontveld en in kleine partjes gesneden
- 1 ui; ontveld en gesnipperd
- 1 teen knoflook; ontveld en gesnipperd
- 250 gr groenten (bijv. courgette, wortel, wittekool)
- 250 gr witte bonen (uit blik uitgelekt en afgespoeld met koud water
- 100 gr macaroni
- 3 tl sambal
- scheutje madeira (naar smaak)
- zout, (versgemalen) peper
- 1 el (olijf)olie
Hulpmiddelen & keukengerei
- keukenmachine; voor het snipperen van de ui en knoflook
- zeef + theedoek om de bouillon door te zeven
Leuke tips
- Lekker met vers stokbrood
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1106819
Homepage ID
1189832
Smaak
P
Teller
3235
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingswijze van de bouillon:
- Braad het rundvlees met een klein beetje boter in de pan aan
- Voeg de groenten en kruiden toe en giet er zoveel water over dat de ingredienten ongeveer 5 cm onder water staan
- Breng de bouillon langzaam aan de kook
- De bouillon zal een beetje gaan schuimen, haal al dit schuim met een lepel weg
- Tenminste 2 uur zachtjes laten doorkoken
- Schep alle ingredienten er uit met een lepel en bewaar alleen de vlees-resten
- Zeef de bouillon door een zeef en een theedoek
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid