Gabriels bollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/31/2004 - 18:56
Bereidingswijze
In een beslagkom de bloem met de gist vermengen. Verse gist eerst aanmaken met wat water. Ei loskloppen.

Melk verwarmen en als deze lauw is in scheutjes aan het deeg toevoegen. Citroensap toevoegen. Ei toevoegen en zout. In een keukenmachine is het gemakkelijk om een glad beslag te krijgen dus gebruik deze als je die hebt.

Roer de rozijnen, krenten, tutti frutti, citroenrasp en sukade erdoor.

Afdekken met een schone theedoek en op een tochtvrije warme plaats minstens een uur laten rijzen.


Vergiet bekleden met keukenpapier. In frituurpan olie verhitten tot ca. 170 graden. Een bolletje vormen van het beslag en in olie laten glijden. Met vijf bollen tegelijk zo'n zes minuten laten bakken, onderwijl keren. Met een schuimspaan uit de olie nemen en in vergiet leggen.

Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gram bloem

1,5 zakje gedroogde gist (ong. 20 gram) of 50 gram verse gist

200 gram gedroogde vruchten (bv: 75 gram klein gehakte tutti frutti, 50 gram gele en 50 gram blauwe rozijnen, 75 gram krenten)

50 g gehakte sukade

geraspte citroenschil

1 ei

2 dl lauwe melk

1 flesje bier

sap van halve citroen

2 tl zout

zonnebloemolie

poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Beslagkom, eventueel keukenmachine. Vergiet, keukenpapier.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1106729
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
578
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rozijnen en krenten de avond van tevoren weken in water. Zo niet ten minste 15 minuten in heet water laten staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid