Jumbogarnalen in knoflook

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/31/2004 - 15:48
Bereidingswijze
Verwarm de boter en de olie in een grote koekepan. Leg de garnalen erin en bestrooi flink met zeezout en paprikapoeder. Voeg, wanneer de garnalen beginnen te bakken, de knoflook toe, roer goed door elkaar en roerbak 3-5 minuten. Voeg indien gewenst enkele takjes rozemarijn toe.Schud de garnalen nog even goed om.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gerecht uit Spanje
Ingrediƫnten
Ingr; 85 gr. Boter, 2 eetl.olijfolie, 8 grote jumbo- of tijgergarnalen, 1 th.parikapoeder, 8 teentjes knoflook, een paar takjes rozemarijn.
Voor de aioli :
2 teentjes knoflook, zeezout, 1 volle el. fijngehakte takjes rozemarijn,1 eetl. olijfolie, 200 gr.mayonaise en citroensap.
Hulpmiddelen & keukengerei
een grote koekepan
Leuke tips
Serveer met de aioli als dipsaus
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1106701
Homepage ID
1268061
Smaak
H
Teller
2949
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de aioli 2 dagen van te voren : pers de
knoflook, meng met wat zeezout tot een pasta, voeg de rozemarijn toe en meng goed
door elkaar. Voeg, wanneer het een egaal groen mengels is, de olie en de mayonaise toe,breng op smaak met het citroensap en roer door elkaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
naus_marijke
Gelegenheid