Bereidingswijze
Meng alle ingredienten goed met bijvoorbeeld de electrische mixer of met een pollepel tot er een dik beslag is.
Laat het beslag minstens een uur rijzen in een afgedekte teil (met theedoek of plastic folie).
Verhit olie tot 180 graden.
Doop de ijsschep in het bakje water en vorm een "oliebol" en bak hem aan alle kanten goed bruin en gaar.
Laat het beslag minstens een uur rijzen in een afgedekte teil (met theedoek of plastic folie).
Verhit olie tot 180 graden.
Doop de ijsschep in het bakje water en vorm een "oliebol" en bak hem aan alle kanten goed bruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ouderwets lekkere oliebollen (40 stuks)
Ingrediƫnten
* 1 kg. bloem
* 1 liter melk
* 200 gram rozijnen/sultanas
* 2 zakjes gist (dr. oetker/RUF)
* 1 tl. zout
* 50 gr. suiker
* 1 tl. kaneel
* 1 liter melk
* 200 gram rozijnen/sultanas
* 2 zakjes gist (dr. oetker/RUF)
* 1 tl. zout
* 50 gr. suiker
* 1 tl. kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote teil om het deeg in te maken
tang om oliebollen te draaien
ijsschep om bollen te vormen
bakje warm water
tang om oliebollen te draaien
ijsschep om bollen te vormen
bakje warm water
Leuke tips
met poedersuiker is het lekker
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1106691
Homepage ID
1042437
Smaak
Z
Teller
4551
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
alle artikelen klaarzetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid