Banketbakkers Oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/31/2004 - 09:12
Bereidingswijze
Meng de bloem met het zout.
Water en gistmengsel toevoegen en maak er een mooi beslag van.
Voeg de krenten en rozijnen toe.
Laat het beslag op een warme plek een uur rijzen.
Maak met behulp van een ijslepel of twee eetlepels bolletjes beslag en bak deze in olie van ongeveer 190 graden.
Vertel iets leuks over dit recept
De lekkerste oliebollen die ik ooit zelf heb gemaakt. De oliebol zoals oliebollen bedoeld zijn.
Ingrediƫnten
2 liter water (zo koud mogelijk),
2100 gram bloem,
400 gram rozijnen,
400 gram krenten,
200 gram gist,
100 gram citroenrasp,
1 ei,
44 gram zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Beslagkom, houten lepel, warme plek (iets warmer dan kamertemperatuur).
Zeef de bloem om klontjes te voorkomen.
Leuke tips
Het lekkerste is als ze direct uit de pan warm geserveerd worden. Later opwarmen is natuurlijk wat minder maar zeker wel mogelijk.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1106656
Homepage ID
1019465
Smaak
Z
Teller
9545
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
57
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de krenten en rozijnen. Wel ze in lauw water.
Meng het water, gist, citroenrasp en ei.
Laat de krenten en rozijnen voor het maken van het beslag uitlekken en droog ze af in een schone doek.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mjagt
Gelegenheid