Zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/30/2004 - 22:07
Bereidingswijze
-Dompel dan de zalm onder in de kokende bouillion gedurende 20 tot 50 seconden.
-Draai het vuur uit.
-Zet de ketel van het vuur af.
-Laat dan de zalm in de bouillion afkoelen.
Tip:Zo droogt de zalm niet uit en gaart hij
verder in de bouillion!(kan gerust een hele nacht)
-Haal hem eruit een half uurtje voor je hem serveert!
-En hij is werkelijk subliem,een streling voor je tong!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Laat dit nou het recept zijn van onze eigenste Piet.
Ingrediƫnten
-1kleine zalm van ongeveer 600 tot 800 gram gewicht.
-Voor de bouillion.
-1wortel.
-1prei.
-1ui.
-tijm.
-laurier.
Hulpmiddelen & keukengerei
-Ketel voor de boullion te koken.
-Ketel om de zalm te koken.
-
Leuke tips
-Als de zalm en bouillion is afgekoeld serveer je hem op een schotel.
-Met sla,tomaatjes,gekookte eitjes,
schijfjes citroen en kervel.
-En natuurlijk een sausje naar keuze.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1106638
Homepage ID
1250695
Smaak
H
Teller
15116
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Laat de bouillion 45 minuten trekken.
-Laat hem dan goed koken.
-Zorg dat de bouillion goed gekruid is.
-Voeg eventueel wat visbouillion toe.


-Laat de zalm dan afkoelen in de bouillion.
-Als je de zalm zo klaarmaakt droogt hij niet uit,en is heerlijk!!!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luttepetut
Gelegenheid