Bereidingswijze
Maak ondertussen de saus: stoof de gehakte ui en de fijngesneden wortel in boter.
Voeg de
tomatenpuree toe en laat even meebakken.
Laat ze op een laag vuurtje gedurende 20 minuten
koken.
Zeef de saus, maak af met de gehakte dragon en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pasteitjes uit de vormpjes en schik ze op een bord.
Lepel de saus er rond.
Versier met blaadjes dragon en enkele druppels room.
Voeg de
tomatenpuree toe en laat even meebakken.
Laat ze op een laag vuurtje gedurende 20 minuten
koken.
Zeef de saus, maak af met de gehakte dragon en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pasteitjes uit de vormpjes en schik ze op een bord.
Lepel de saus er rond.
Versier met blaadjes dragon en enkele druppels room.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een mousse van kip met een lekkere saus, leuk voor een licht buffet.
Ingrediƫnten
Voor de pastei:
300 gr. kipfilet 1 ei 2 eiwitten peper zout 50 gr. gepelde pistachenoten
100 gr. lichtgerookt spek1 dl. room
Voor de saus:
1
ui 1 wortel tijm laurier 1 eetl. boter 1 eet. tomatenpuree 1 eetl. bloem ca. 3 dl. kippenbouillon 1 eetl. gehakte dragon
100 gr. lichtgerookt spek
ui
Leuke tips
Serveer met broodjes of stokbrood.
Eet smakelijk !
Eet smakelijk !
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1106622
Homepage ID
869650
Smaak
H
Teller
2383
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haal de kipfilets en het lichtgerookt spek door de vleesmolen.
Vermeng het vlees met de
eieren, de half opgeklopte room, pistachenoten, peper en zout (alles goed koud).
Wrijf
kleine vormpjes in met olie en vul ze met dit mengsel.
Bestrooi met bloem.
Bevochtig
met de kippenbouillon en voeg de tijm en laurier toe.
Zet de vormpjes in een ovenschotel,
die gedeeltelijk gevuld is met water, in een oven op 200 graden.
Controleer de pasteitjes
na 20 minuten met een prikker of de pasteitjes vast geworden zijn en haal ze uit de oven.
Vermeng het vlees met de
eieren, de half opgeklopte room, pistachenoten, peper en zout (alles goed koud).
Wrijf
kleine vormpjes in met olie en vul ze met dit mengsel.
Bestrooi met bloem.
Bevochtig
met de kippenbouillon en voeg de tijm en laurier toe.
Zet de vormpjes in een ovenschotel,
die gedeeltelijk gevuld is met water, in een oven op 200 graden.
Controleer de pasteitjes
na 20 minuten met een prikker of de pasteitjes vast geworden zijn en haal ze uit de oven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid