Warme pastei van kip met pistachenoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/30/2004 - 20:10
Bereidingswijze
Maak ondertussen de saus: stoof de gehakte ui en de fijngesneden wortel in boter.
Voeg de
tomatenpuree toe en laat even meebakken.
Laat ze op een laag vuurtje gedurende 20 minuten
koken.
Zeef de saus, maak af met de gehakte dragon en breng op smaak met peper en zout.

Haal de pasteitjes uit de vormpjes en schik ze op een bord.
Lepel de saus er rond.

Versier met blaadjes dragon en enkele druppels room.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een mousse van kip met een lekkere saus, leuk voor een licht buffet.
Ingrediƫnten
Voor de pastei:


  • 300 gr. kipfilet
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • peper
  • zout
  • 50 gr. gepelde pistachenoten

  • 100 gr. lichtgerookt spek
  • 1 dl. room

  • Voor de saus:

  • 1
    ui
  • 1 wortel
  • tijm
  • laurier
  • 1 eetl. boter
  • 1 eet. tomatenpuree
  • 1 eetl. bloem
  • ca. 3 dl. kippenbouillon
  • 1 eetl. gehakte dragon
  • Leuke tips
    Serveer met broodjes of stokbrood.
    Eet smakelijk !
    Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Buffet
    Recept ID
    1106622
    Homepage ID
    869650
    Smaak
    H
    Teller
    2383
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    5
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Haal de kipfilets en het lichtgerookt spek door de vleesmolen.
    Vermeng het vlees met de
    eieren, de half opgeklopte room, pistachenoten, peper en zout (alles goed koud).
    Wrijf
    kleine vormpjes in met olie en vul ze met dit mengsel.
    Bestrooi met bloem.
    Bevochtig
    met de kippenbouillon en voeg de tijm en laurier toe.
    Zet de vormpjes in een ovenschotel,
    die gedeeltelijk gevuld is met water, in een oven op 200 graden.
    Controleer de pasteitjes
    na 20 minuten met een prikker of de pasteitjes vast geworden zijn en haal ze uit de oven.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    reve51
    Gelegenheid