Bereidingswijze
Alle ingredienten moeten op kamer temperatuur zijn.
Vermeng suiker, vanillesuiker, zout, citroenrasp en eieren tot een egale massa.
Boter met de massa vermengen en zorg ervoor dat alles klont vrij is.
Zelfrijzend bakmeel en bloem door elkaar zeven op de werkbank en leg de boter suiker massa midden in de bloem en vermeng dit voorzichtig door elkaar door middel van verkruimelen, wrijf net zo lang door totdat er een mooi stevig deeg ontstaat.
Maak een blok van het deeg en verpak dit in plastic folie en laat het 24 uur rusten in de koeling, dit deeg kan ook voor langere tijd bewaard worden in de diepvries
Haal het deeg uit de koeling en kneed het even door totdat er een soepel deeg ontstaat, rol nu het deeg uit tot een mooie rollen van 2 centimeter doorsnee.
Snij deze in plakjes van ongeveer 1.5 centimeter dik.
Bak dit deeg een grootte ingevette warme knieppertjes tang gaar en mooi bruin, ongeveer 50 a 60 seconden.
Rol nu het koekje om een stokje met een diameter van 1.5 centimeter en laat hem iets afkoelen maar niet te koud anders krijg je hem er niet meer van af.
Koud laten worden.
Bewaren in een lucht dichte trommel.
De rolletjes vol spuiten met gezoete slagroom.
Ingrediƫnten
Hulpmiddelen & keukengerei
kniepertiestang
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1106528
Homepage ID
1075122
Smaak
Z
Teller
1535
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid