bijzondere oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/28/2004 - 14:28
Bereidingswijze
Doe 500 gram bloem met 5 gram zout in een kom.
Meng 50 gram bakkersgist aan met 1 dl lauwe melk tot een vloeibaar papje.
Giet in de bloem de aangemaakte gist, voeg 1 ei toe en roer de gist met wat bloem tot een dik papje.
Giet 4 dl lauwe melk erbij en roer het geheel tot een dik luchtig beslag, dat in stukken van de lepel valt (beslag moet kauwgumachtig zijn).
Meng de citroen rasp erdoor, 100 gram krenten, 100 gram rozijnen, 50 gram gesnipperde sukade en/of 1 fijn gesneden zure appel.
Eventueel nog wat gehakte amandelen.
Roer dit alles door het beslag.
Naar smaak suiker toevoegen.
Laat het beslag, afgedekt met natte doek op een lauwwarme plaats ca 1 uur rijzen.
Verwarm zonnebloemolie tot 165 graden Celsius.
Vorm met 2 metalen lepels of een ijs lepel niet te grote bollen van het beslag. Laat deze in de olie glijden.
Bak de oliebollen met niet teveel tegelijk in ca 7 minuten gaar en goudbruin.
Ingrediƫnten
  • bloem ........ 500 gram
  • zout ........ 5 gram
  • verse bakkersgist ........ 50 gram
  • ei ........1 stuk
  • lauwe melk ........500 ml
  • gewelde krenten ........100 gram
  • gewelde rozijnen ........ 100 gram
  • citroen rasp ........20 gram
  • gesnipperde sukade ........ 50 gram
  • zure appel ........1 stuk
  • gehakte amandelen ........150 gram
  • zonnebloem olie ........3 liter
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    grote pan met olie of frituurpan met olie
    Leuke tips
    Verse gist is verkrijgbaar bij de warme bakker
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1106526
    Homepage ID
    1075122
    Smaak
    A
    Teller
    1658
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    annie0710
    Gelegenheid