Bereidingswijze
Verhit olie in een frituurpan tot 175 graden.
Doop een kleine ijsbolletjestang in de
hete olie en schep uit het gerezen beslag bolletjes.
Heb je geen kleine ijsbolletjestang,
vorm dan bolletjes met 2 dessertlepels.
Laat een bolletje in de hete olie glijden door
de ijsbolletjestang boven de olie in te knijpen.
Bak zo 6 a 7 bolletjes tegelijkertijd.
Keer de bolletjes halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
Haal de bolletjes
met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een, met keukenpapier bekleed vergiet,
uitlekken.
Zorg ervoor dat de frituurolie eerst weer op temperatuur is voordat je de
volgende bollen bakt.
Doop een kleine ijsbolletjestang in de
hete olie en schep uit het gerezen beslag bolletjes.
Heb je geen kleine ijsbolletjestang,
vorm dan bolletjes met 2 dessertlepels.
Laat een bolletje in de hete olie glijden door
de ijsbolletjestang boven de olie in te knijpen.
Bak zo 6 a 7 bolletjes tegelijkertijd.
Keer de bolletjes halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
Haal de bolletjes
met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een, met keukenpapier bekleed vergiet,
uitlekken.
Zorg ervoor dat de frituurolie eerst weer op temperatuur is voordat je de
volgende bollen bakt.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
3 dl. lauwwarm water
150 gr. peen, in julienne en grof gehakt
koriander, fijngehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Een lekker pittige variant op de zoete oliebol, ideaal voor een feestje met veel mensen.
Je kunt de bollen van tevoren bakken en ze warm maken door ze 10 tot 15 minuten in een
voorverwarmde oven van 175 graden te zetten.
Eet smakelijk en prettige feestdagen.
Je kunt de bollen van tevoren bakken en ze warm maken door ze 10 tot 15 minuten in een
voorverwarmde oven van 175 graden te zetten.
Eet smakelijk en prettige feestdagen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1106518
Homepage ID
1050039
Smaak
H
Teller
1432
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak van de bloem met het gist, de zout, het losgeklopte ei en water en kokosmelk een beslag.
Roer er de currypasta, bosuiringetjes, peenjulienne, cashewnoten en koriander door en laat
het beslag op een warme, tochtvrije plaats circa 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Roer er de currypasta, bosuiringetjes, peenjulienne, cashewnoten en koriander door en laat
het beslag op een warme, tochtvrije plaats circa 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid