Thaise borrelbolletjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/28/2004 - 13:56
Bereidingswijze
Verhit olie in een frituurpan tot 175 graden.
Doop een kleine ijsbolletjestang in de
hete olie en schep uit het gerezen beslag bolletjes.
Heb je geen kleine ijsbolletjestang,
vorm dan bolletjes met 2 dessertlepels.
Laat een bolletje in de hete olie glijden door
de ijsbolletjestang boven de olie in te knijpen.
Bak zo 6 a 7 bolletjes tegelijkertijd.

Keer de bolletjes halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
Haal de bolletjes
met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een, met keukenpapier bekleed vergiet,
uitlekken.
Zorg ervoor dat de frituurolie eerst weer op temperatuur is voordat je de
volgende bollen bakt.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 500 gr. bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 theel. zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 dl. kokosmelk

  • 3 dl. lauwwarm water
  • 2 eetl. Thaise rode currypasta
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes

  • 150 gr. peen, in julienne en grof gehakt
  • 50 gr. grof gehakte cashewnoten
  • 15 gr. verse
    koriander, fijngehakt
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    Leuke tips
    Een lekker pittige variant op de zoete oliebol, ideaal voor een feestje met veel mensen.

  • Je kunt de bollen van tevoren bakken en ze warm maken door ze 10 tot 15 minuten in een
    voorverwarmde oven van 175 graden te zetten.
    Eet smakelijk en prettige feestdagen.
  • Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Anders
    Recept ID
    1106518
    Homepage ID
    1050039
    Smaak
    H
    Teller
    1432
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    4
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Maak van de bloem met het gist, de zout, het losgeklopte ei en water en kokosmelk een beslag.

    Roer er de currypasta, bosuiringetjes, peenjulienne, cashewnoten en koriander door en laat
    het beslag op een warme, tochtvrije plaats circa 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    mrs-santa
    Gelegenheid