Zoete mangobollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/28/2004 - 13:06
Bereidingswijze
Verhit olie in een frituurpan tot 175 graden.
Doop een ijsbolletjestang in de hete olie
en schep uit het gerezen beslag bolletjes.
Laat een bolletje in de hete olie glijden door
de ijsbolletjestang boven de olie in te knijpen.
Bak zo 4 a 5 bollen tegelijkertijd.

Keer de bollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
Haal de bollen met een
schuimspaan uit de olie en laat ze in een, met keukenpapier beklede vergiet, uitlekken.

Zorg ervoor dat de frituurolie eerst weer op temperatuur is voordat je de volgende bollen
bakt.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 150 gr. rozijnen
  • 1 dl. pina colada
  • 1 limoen
  • 1 rijpe mango
  • 4 gemberbolletjes

  • 500 gr. bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemalen
    koriander
  • 1 theel. gemalen kardemom
  • 1 losgeklopt ei
  • 5 dl. lauwe melk
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    Leuke tips
    Serveer de zoete mangobollen warm.
  • Je kunt de bollen van tevoren bakken en ze warm maken
    door ze 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden te zetten.
  • Vervang de
    zoete vulling door i.p.v. suiker 1 eetlepel kerriepoeder toe te voegen en als vulling reepjes
    ham, salami of gerookte kip toe te voegen.
    Eet smakelijk en prettige feestdagen.
  • Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Anders
    Recept ID
    1106513
    Homepage ID
    1050039
    Smaak
    Z
    Teller
    461
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Verwarm de pina colada met daarin de rozijnen en laat het vocht zachtjes verdampen op laag
    vuur.
    Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
    Schil de mango en snijd hem
    in kleine stukjes.
    Snijd de gemberbolletjes in stukjes.
    Meng in een kom de bloem met
    de gist, suiker, zout, korander en de kardemom.
    Roer er, met het losgeklopte ei en de
    lauwe melk een glad beslag van.
    Meng er de rozijnen, mango, gember en limoenrasp door,
    dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag op een warme, tochtvrije plaats circa 1
    uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    mrs-santa
    Gelegenheid