Bereidingswijze
Verhit olie in een frituurpan tot 175 graden.
Doop een ijsbolletjestang in de hete olie
en schep uit het gerezen beslag bolletjes.
Laat een bolletje in de hete olie glijden door
de ijsbolletjestang boven de olie in te knijpen.
Bak zo 4 a 5 bollen tegelijkertijd.
Keer de bollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
Haal de bollen met een
schuimspaan uit de olie en laat ze in een, met keukenpapier beklede vergiet, uitlekken.
Zorg ervoor dat de frituurolie eerst weer op temperatuur is voordat je de volgende bollen
bakt.
Doop een ijsbolletjestang in de hete olie
en schep uit het gerezen beslag bolletjes.
Laat een bolletje in de hete olie glijden door
de ijsbolletjestang boven de olie in te knijpen.
Bak zo 4 a 5 bollen tegelijkertijd.
Keer de bollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen.
Haal de bollen met een
schuimspaan uit de olie en laat ze in een, met keukenpapier beklede vergiet, uitlekken.
Zorg ervoor dat de frituurolie eerst weer op temperatuur is voordat je de volgende bollen
bakt.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
500 gr. bloem
koriander
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Serveer de zoete mangobollen warm.Je kunt de bollen van tevoren bakken en ze warm maken
door ze 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden te zetten. Vervang de
zoete vulling door i.p.v. suiker 1 eetlepel kerriepoeder toe te voegen en als vulling reepjes
ham, salami of gerookte kip toe te voegen.
Eet smakelijk en prettige feestdagen.
door ze 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden te zetten.
zoete vulling door i.p.v. suiker 1 eetlepel kerriepoeder toe te voegen en als vulling reepjes
ham, salami of gerookte kip toe te voegen.
Eet smakelijk en prettige feestdagen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1106513
Homepage ID
1050039
Smaak
Z
Teller
461
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de pina colada met daarin de rozijnen en laat het vocht zachtjes verdampen op laag
vuur.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
Schil de mango en snijd hem
in kleine stukjes.
Snijd de gemberbolletjes in stukjes.
Meng in een kom de bloem met
de gist, suiker, zout, korander en de kardemom.
Roer er, met het losgeklopte ei en de
lauwe melk een glad beslag van.
Meng er de rozijnen, mango, gember en limoenrasp door,
dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag op een warme, tochtvrije plaats circa 1
uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.
vuur.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
Schil de mango en snijd hem
in kleine stukjes.
Snijd de gemberbolletjes in stukjes.
Meng in een kom de bloem met
de gist, suiker, zout, korander en de kardemom.
Roer er, met het losgeklopte ei en de
lauwe melk een glad beslag van.
Meng er de rozijnen, mango, gember en limoenrasp door,
dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag op een warme, tochtvrije plaats circa 1
uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid