Bereidingswijze
Wel de rozijnen 15 min. in lauw water.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Doe de oliebollenmix in een kom en voeg 1/2 l handwarm (40 ?C) water toe. Meng alles met een pollepel of met de mixer met deeghaken tot een egaal beslag.
Schep de rozijnen, de appel en het kaneelpoeder erdoor.
Laat het beslag afgedekt met een vochtige theedoek ? 45 min. op kamertemperatuur rijzen.
Verhit de olie tot 190 ?C. Bak er in 3-4 min. mooie oliebollen van. Roer het beslag niet meer door!
Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestuif de oliebollen met poedersuiker.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Doe de oliebollenmix in een kom en voeg 1/2 l handwarm (40 ?C) water toe. Meng alles met een pollepel of met de mixer met deeghaken tot een egaal beslag.
Schep de rozijnen, de appel en het kaneelpoeder erdoor.
Laat het beslag afgedekt met een vochtige theedoek ? 45 min. op kamertemperatuur rijzen.
Verhit de olie tot 190 ?C. Bak er in 3-4 min. mooie oliebollen van. Roer het beslag niet meer door!
Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestuif de oliebollen met poedersuiker.
Aantal personen
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bron: www.C1000.nl
Ingrediƫnten
75 g rozijnen
2 appels (goudreinetten)
1 pak oliebollenmix (Koopmans)
2 tl kaneelpoeder
olie om te frituren
poedersuiker
2 appels (goudreinetten)
1 pak oliebollenmix (Koopmans)
2 tl kaneelpoeder
olie om te frituren
poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1106396
Homepage ID
937097
Smaak
A
Teller
1056
Bron
C1000
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid