Gehakt met aardappel (Buffetgerecht)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/26/2004 - 11:53
Bereidingswijze
Smelt 25g boter en bestrijk de plakken aardappel eerst met de boter en bestrooi ze daarna met 3 theelepels van het specerijenmengsel. Leg de plakken op de bakplaat. Laat de aardappelplakken midden in de oven in ca. 35
minuten gaar en goudbruin worden. Meng 500g half-omhalfgehakt met de rest van het specerijenmengsel en 2 eetlepels bloem. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 2 Vorm van het gehakt 16 gehaktballetjes. Verhit 25g boter en braad de gehaktballetjes in ca. 20 minuten gaar.
Draai ze regelmatig. Stap 3 Prik de gehaktballetjes op
de plakken aardappel en garneer met takjes koriander.

Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
3 grote aardappels
2 theelepels koriander
1 bosje koriander
500g half-om-halfgehakt
50g boter
4 theelepels sesamzaad
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels bloem
zout
peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1106371
Homepage ID
1013066
Smaak
H
Teller
2071
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190?C (hetelucht 170?C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil 3 grote aardappels, was en snij de aardappels in 16 ronde
plakken van ca. 1cm dik. Meng in een kom ca. 4 theelepels
sesamzaad met 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels
koriander en 2 theelepels paprikapoeder Was 1 bosje
koriander.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokkie13
Gelegenheid