Bereidingswijze
Los de gist op in het water. Bloem, zout, citroenrasp, ei en boter toevoegen. Draai een glad beslag totdat de bloem gemengd is. Daarna de vulling er doorheen werken en 40 minuten laten rijzen. Beslag korte tijd licht doorslaan. Beslag doseren met ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Baktijd ongeveer zes tot zeven minuten. Oliebollen uit laten wasemen en bestrooien met suiker of poedersuiker.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
1 kilo bakkersbloem of patentbloem
0,8 liter lauw water (ongeveer 30 ?C)
80 gram gist
20 gram zout
30 gram geraspte citroenschil
2 eieren
50 gram gesmolten roomboter
450 gram rozijnen (op de temperatuur van het beslag)
150 gram verse appelblokjes (maximaal ? cm groot)
10 gram kaneel
0,8 liter lauw water (ongeveer 30 ?C)
80 gram gist
20 gram zout
30 gram geraspte citroenschil
2 eieren
50 gram gesmolten roomboter
450 gram rozijnen (op de temperatuur van het beslag)
150 gram verse appelblokjes (maximaal ? cm groot)
10 gram kaneel
Leuke tips
Toelichting: In het oorspronkelijke recept wordt gesproken van Bloem Super Patent. Evenals bakkersbloem (dat verkrijgbaar is bij de warme bakker en natuurvoedingswinkels) zeer rijk aan gluten (eiwitten) waarmee een luchtiger beslag kan worden verkregen dan met patentbloem.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1106366
Homepage ID
1069495
Smaak
Z
Teller
713
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid