Oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/21/2004 - 19:37
Bereidingswijze
  • Basisbeslag:
  • Bloem (1 el apart houden) in beslagkom doen en gist, suiker, kaneel en zout erdoor scheppen. Ei loskloppen. In midden van bloem kuiltje maken en ei erin schenken. Melk erbij schenken, al roerend met houten lepel of kloppend met mixer. Blijven roeren of kloppen tot glad beslag ontstaat.
  • Vulling (optioneel):
  • In kom citroenrasp, appelblokjes, rozijnen, krenten en sukade omschudden met 1 el bloem. Vulling door beslagroeren. Kom afdekken met plasticfolie en oliebollenbeslag op warme, tochtvrije plaats 1 uur laten rijzen, tot volume verdubbeld is.
  • Bereiden:
  • In frituurpan olie verhitten tot 175 Gr. C. Ijsbolletjestang in hete olie dopen en uit gerezen beslag bolletje scheppen. Bolletje in hete frituurolie laten glijden door ijsbolletjestang boven olie in te knijpen. Zo 4-5 oliebollen tegelijk in ca. 5 min. goudbruin en gaar frituren. Halverwege baktijd oliebollen keren, als ze dat niet vanzelf doen.
  • Oliebollen met schuimspaan uit frituurolie nemen en in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken. Frituurolie eerst weer op juiste temperatuur laten komen alvorens volgende serie oliebollen te bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
  • Het recept voor super goede oliebollen!!

Ingrediƫnten
  • 1 ei
  • 500 ml melk
  • 1 citroen
  • 1 appel
  • 500 g bloem
  • 1 zakje gist (dr. oetker)
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 100 g rozijnen
  • 50 g krenten
  • 50 g sukade, in stukjes
  • strooibus poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
  • Frituurpan of friteuse met frituurolie of vloeibaar frituurvet
  • ijsbolletjes tang
Leuke tips
  • Oliebollen op schaal leggen en royaal bestrooien met poedersuiker. Oliebollen warm serveren.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1105953
Homepage ID
1009012
Smaak
N
Teller
6283
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
  • Ei en melk op kamertemperatuur laten komen. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. Appels schillen en en blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
arankaalbertine
Gelegenheid