Piperade met rookworst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/20/2004 - 15:09
Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook aan in de hete olie,voeg alle groenten behalve de tomaat toe.Roer na 5 minuten de rookworstblokjes erdoor en na weer 3 minuten de tomaten.Breng op smaak met zout,peper en Provencaalse kruiden,zet het vuur laag en laat de groenten zachtjes stoven:roer zo min mogelijk,ze moeten heel blijven!Klop de eieren los met de koffieroom,zout en peper.Roer het eimengsel door het warme groentenmengsel en blijf roeren tot het ei licht begint te stollen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Piperade is een roereiachtig gerecht uit Frans Baskenland op basis van in olijfolie gestoofde zuidelijke groenten.De rookworst kan uiteraard worden weggelaten,maar deze geeft wel een apart aroma aan het gerecht.
Ingrediƫnten
  • 1 ui gehakt
  • 2 teentjes knoflook,gehakt
  • olie
  • 1 groene paprika,in reepjes
  • 1 kleine aubergine,in blokjes
  • 1 kleine courgette,in blokjes
  • 1 rookworst van 250gr:in blokjes
  • 2 vleestomaten,in blokjes
  • Provencaalse kruiden
  • 6 eieren
  • scheutje koffieroom
  • zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
roerbakpan
Leuke tips
Lekker als brunch-of lunchhapje,met stokbrood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1105767
Homepage ID
1215781
Smaak
H
Teller
1257
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was en snijd alle ingredienten,zoals in de beschrijving staat aangegeven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zwollenaartje
Gelegenheid