Erwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/15/2004 - 22:55
Bereidingswijze
Kook de gewassen en geweekte erwten (spliterwten niet weken!) in het weekwater met peper en zout, schijf, spek, tijm, laurier, gesnipperde ui en gesnipperde winterwortel in 2 uur zachtjes gaar. Plm. 3 liter water gebruiken.

Prei, knolselderij en aardappelen in blokjes snijden en daarna 45 minuten meekoken, onder af en toe omroeren. Zorg dat de bodem van de pan niet aankoekt.

Laat de rookworst 30 minuten wellen in heet, maar niet kokend water.

Haal schijf, spek en laurier uit de soep. Vlees klein snijden, van bot ontdoen en samen met warme plakjes rookworst weer in de soep doen.

Op smaak brengen met peper, zout, fijngehakte peterselie en veel bladselderij, eveneens fijngehakt.

Serveren met roggebrood en katenspek.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echte snert! Dus vandaag maken, en morgen pas eten.
Ingrediƫnten
aardappelen 400,00 gram
erwten, gedroogd 500,00 gram
erwten, split- 1.000,00 gram
katenspek 800,00 gram
knolselderij 2,00 knollen
laurierbladeren 3,00 stuks
peterselie (vers) 15,00 eetlepel(s)
preien 4,00 stuks
roggebrood 6,00 pakjes
rookspek 400,00 gram
rookworst 4,00 stuks
selderij (vers) 15,00 eetlepel(s)
tijm 1,00 theelepels
uien 2,00 stuks
varkensschijf 1.000,00 gram
winterwortel 3,00 stuks
zout en peper 2,00 naar behoefte
Hulpmiddelen & keukengerei
Een hele grote soeppan.
Leuke tips
Ladingen verse fijngesneden bladselderij vlak voor het serveren aan de soep toevoegen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1105281
Homepage ID
20221
Smaak
N
Teller
5402
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Na het bereiden zorgen voor een snelle afkoeling, anders wordt de soep zuur!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nomichelinstars
Gelegenheid