Bereidingswijze
- Verkruimel de bokkenpootjes. Klop de slagroom stijf.
- Spatel de verkruimelde bokkenpootjes met de chocolade door de slagroom en doe het mengsel over in een kleine springvorm. Laat het taartje in de diepvries in ongeveer 1 uur+15 minuten bevriezen.
- Knip intussen uit een stukje stevig papier een sterretje zo groot dat het op 1/6 deel van het taartje past.
- Snijd het taartje met een scherp mes in 6 puntjes. Leg het sterretje op een taartpuntje en bestuif dun met kaneelpoeder. Verwijder voorzichtig het sterretje.Herhaal dit bij de andere puntjes.
- Zet de taartpuntjes op een bordje en zet er een peertje naast.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
- Een feestelijk nagerecht.
Ingrediƫnten
- 4 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), geschild
- 4 dl Gluhwein
- 50 g suiker
- 1 kaneelstokje
- 100 g bokkepootjes
- 50 g pure chocolade, fijngehakt
- 2 dl slagroom
- kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
- springvorm (ongeveer 16 cm doorsnee)
Leuke tips
- Lepel er een beetje van het kookvocht omheen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1105112
Homepage ID
1009012
Smaak
A
Teller
2277
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Breng de peertjes in de gluhwein aan de kook en voeg de suiker en het kaneelstokje toe. Stoof de peertjes in 1-2 uur gaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid