Gestoofde peertjes met ijsschuimtaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/14/2004 - 20:51
Bereidingswijze
  • Verkruimel de bokkenpootjes. Klop de slagroom stijf.
  • Spatel de verkruimelde bokkenpootjes met de chocolade door de slagroom en doe het mengsel over in een kleine springvorm. Laat het taartje in de diepvries in ongeveer 1 uur+15 minuten bevriezen.
  • Knip intussen uit een stukje stevig papier een sterretje zo groot dat het op 1/6 deel van het taartje past.
  • Snijd het taartje met een scherp mes in 6 puntjes. Leg het sterretje op een taartpuntje en bestuif dun met kaneelpoeder. Verwijder voorzichtig het sterretje.Herhaal dit bij de andere puntjes.
  • Zet de taartpuntjes op een bordje en zet er een peertje naast.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
  • Een feestelijk nagerecht.
Ingrediƫnten
  • 4 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), geschild
  • 4 dl Gluhwein
  • 50 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g bokkepootjes
  • 50 g pure chocolade, fijngehakt
  • 2 dl slagroom
  • kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
  • springvorm (ongeveer 16 cm doorsnee)
Leuke tips
  • Lepel er een beetje van het kookvocht omheen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1105112
Homepage ID
1009012
Smaak
A
Teller
2277
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
  • Breng de peertjes in de gluhwein aan de kook en voeg de suiker en het kaneelstokje toe. Stoof de peertjes in 1-2 uur gaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
arankaalbertine
Gelegenheid