Zalm in Champagne gegaard in Champagnesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/14/2004 - 18:30
Bereidingswijze
Peper en zout de zalmmoten. Klop voor de vinaigrette alle ingredienten behalve de frambozenlikeur en de Champagne door elkaar. Leg de zalm in een vuurvaste ovenschaal. Roer de fambozenlikeur en de Champagne door de vinaigrette en giet deze over de zalm; laat de schaal 10 minuten staan.

Zet de schaal in de oven en laat de zalm in circa 15 minuten gaar worden.

Smelt voor de Champagnesaus de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de roux al roerend 5 minuten pruttelen en giet in gedeelten de visbouillon erbij. Laat de saus op laag vuur 10 minuten koken.
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en de Champagne door de saus en breng haar op smaak met peper en zout.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 moten verse zalm a 160g
peper en zout
50g kaviaar

Voor de champagnesaus:
50g boter
50g bloem
300ml visbouillon
200ml slagroom
200ml Champagne
peper en zout

Voor de vinaigrette:
3 eetl. Dijonmosterd
1 eetl. poedersuiker
1 eetl. fijngesneden ui
200ml neutrale azijn
200ml arachideolie
100ml water
200ml notenolie
peper en zout
35ml frambozenlikeur
200ml Champagne
Leuke tips
Neem de zalmmoten uit de overschaal en leg ze op verwarmde borden; giet een beetje saus ernaast. Serveer de overige saus apart. Serveer er asperges met tomaat en gevulde aardappelen bij. Zie mijn recept bij gevulde gepofte aardappelen eet smakelijk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1105094
Homepage ID
1069495
Smaak
H
Teller
1012
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femke32
Gelegenheid