Bereidingswijze
groenten (behalve erwten en spliterwten) samen met de varkenspoten laten sudderen.
Na een uurtje, mogen de varkenspoten eruit.
De spliterwten mogen erbij. Weer een half uurtje laten sudderen.
Alles mixen. De erwtjes en eventueel vlees van de varkenspoten toevoegen en nog een kwartiertje laten doorkoken.
Na een uurtje, mogen de varkenspoten eruit.
De spliterwten mogen erbij. Weer een half uurtje laten sudderen.
Alles mixen. De erwtjes en eventueel vlees van de varkenspoten toevoegen en nog een kwartiertje laten doorkoken.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
erwtensoep die al jaren in de familie gemaakt wordt
Ingrediƫnten
2 varkenspoten, 4 preien, 4 ajuinen, 1knolselder, 4 aardappelen, 500gr spliterwten, 300gr verse of diepvrieserwten, 6 bouillonblokjes, water
Hulpmiddelen & keukengerei
grote kookpot, mesje
Leuke tips
is zeer lekker. Kan ook met een beetje kaas of met gebakken korstjes.
helpt als je met oudejaar veel borrelt en je drinkt dan een goede tas soep.
helpt als je met oudejaar veel borrelt en je drinkt dan een goede tas soep.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1104946
Homepage ID
1271985
Smaak
H
Teller
3670
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
groenten in stukken snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid