Bereidingswijze
Leg de hazenfilets in een schaal.Meng 4 eetlepels van de madeira met de azijn en de gembersiroop en marineer hierin de hazenfilets 1 nacht.Verwarm de oven voor tot 175 C.Houd 5 jeneverbessen achter en plet de rest in een vijzel.Meng het gehakt met de geplette jeneverbessen,het broodkruim, de peterselie, 2 eetlepels madeira, en zout en peper.Klop de eiwitten stijf en glanzend en spatel ze voorzichtig door het gehakt. Druk de helft van dit mengsel in een terrine of een cakevorm van 1 1/2 l inhoud.Leg er de hazenfilets op en verdeel de rest van het gehaktmengsel erover.Drul het goed aan.Schenk de marinade erover.Garneer met de laurierblaadjes en de achtergehouden jeneverbessen en verpak de terrine in aluminiumfolie.Zet het in een warmwaterbad voor 2/3 (heet water!)Laat de terrine in deoven in ongeveer 2 uur garen. Haal hem uit de oven en laat minstens 2 uur afkoelen. Zet hem een nacht in de koeling voor het opstijven en op smaak komen. Snijd de terrine in plakken.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 hazenfilets, 6eetlepels madeira,1 eetlepel balsamico-azijn, 1eetlepel gembersiroop, 1eetlepel jeneverbessen, 1kg rundergehakt, 60g vers witbroodkruim, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 2 theelepels zout, vers gemalen peper, 4 eiwitten,3 laurierblaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
terrine
Leuke tips
Serveer met in witte droge wijn met kaneel gestoomde halve peer gevuld met cranberrycompote en verse ciabatta
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1104945
Homepage ID
1231751
Smaak
N
Teller
1963
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
marineren oventijd op smaak laten komen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid