Bereidingswijze
Kiprollade helemaal losmaken daarna in blokjes snijden. Komkommer in de lengte doormidden, zaad verw. met een lepel, daarna in stevige plakjes. IJsbergsla halveren en in reepjes snijden. In grote kom. Sausje maken van geklopte slagroom, mayonaise er voorz. doorspatelen, gesnipperd uitje, paprikap. zout en peper erdoor, citroensap en tot slot peterselie. Vlak voor opdienen over de salade. Lekker met stokbrood.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Salade van gegrilde kiprollade met komkommer en ijsbergsla
Ingrediƫnten
Kiprollade (ong. 1 kg.), 3 komkommers, 1 kl. krop ijsbergsla, 1/8 slagroom, 6 eetl. mayonaise, peper, zout, paprikapoeder, uitje, paar takjes peterselie, 6 eetl. citroensap.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grill, mixer evt.
Leuke tips
Als maaltijdsalade, of bij een buffet. Ook heerlijk in de zomer met stokbrood.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1104785
Homepage ID
861970
Smaak
H
Teller
3247
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kiprollade grillen en laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid