Dennenappel-cake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/07/2004 - 10:36
Bereidingswijze
Klop de eidooiers met het poedersuiker en de vanillesuiker romig op.

Klop het eiwit en de suiker stijf (snijdproef) en roer het voorzichtig in het eidooiermengsel. Zeef het meel hierover en schep het onder.

Verdeel het deeg in twee en smeer het op twee met bakpapier belegde bakplaten in de vorm van een rechthoek (30 x 35 cm).

Schuif de eerste plaat in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten.

Stort het gebak op een met suiker bestrooid papier, bestrijk het bakpapier met wat koud water en haal het voorzichtig van het gebak.

Doe hetzelfde met de tweede bakplaat.

Snijd uit het afgekoelde gebak 3 ovalen van ongeveer 30 x 16 cm. Steek uit de gebakresten kleine ovalen van ongeveer 6 x 4 cm uit.

Besmeer een groot ovaal met confituur, dek het af met een tweede ovaal en beleg dit met de uitgelekte peren.

Klop de room en het poedersuiker op en deel het in twee.

Maak de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing klaar en verwarm dit met de cognac.

Meng de helft van de slagroom met de hazelnootpasta en de helft van de cognacgelatine door elkaar.

Meng de overige cognacgelatine met de rest van de slagroom door elkaar.

Smeer de hazelnotenroom in de vorm van een koepel over de peren. Leg het derde biscuitovaal daar bovenop en druk het voorzichtig aan.

Smeer vervolgens de cognacroom over de koepel.

Leg de kleine ovalen schubachtig op de koepel en bestrooi deze met de cacao en het poedersuiker.
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met peren en abrikozenjam.
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
6 eidooiers
75 g poedersuiker
1 pakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon
6 eiwitten
75 g suiker
160 g gezeefd meel

Om te besmeren:
een beetje abrikozenjam

Voor het beleg:
ongeveer 12 ingemaakte halve peren, laten uitlekken

Voor de vulling:
? l room
4 eetlepels poedersuiker
5 Dr. Oetker Gelatine blaadjes
3 eetlepels cognac
50 g hazelnootpasta

Om te bestrooien:
een beetje cacaopoeder
een beetje poedersuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1104082
Homepage ID
1166066
Smaak
Z
Teller
2431
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ineven
Gelegenheid