Kaaskroketten of bitterballen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/06/2004 - 23:56
Bereidingswijze
Vorm er kroketjes, rondjes of rechthoeken van.
Haal deze door paneermeel
en laat weer opstijven.
Vervolgens door het losgeklopt eiwit halen en weer in de
paneermeel wentelen.
De vormen moeten goed aan alle kanten zijn bedekt met paneermeel,
anders knappen ze open.
Circa 2 uur in de koelkast laten opstijven voordat je ze gaat
frituren.
Bak de kroketten, bitterballen of rechthoekjes in olie, op 180 graden, in 3 tot
4 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Afbeelding
Kaaskroketten of bitterballen
Vertel iets leuks over dit recept
Dit jaar eens iets anders op oudejaarsavond ?
Ingrediƫnten
  • 50 gr. boter
  • 60 gr. bloem
  • 2 dl. bouillon
  • 150 gr. geraspte oude kaas
  • 2 eetl.
    gehakte bladselderij
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 losgeklopte eieren
  • paneermeel
  • Leuke tips
    Serveer met (Zaanse) mosterd.
  • Gebruik in plaats van Hollandse kaas, bijvoorbeeld
    Brie of Gruyere.
    Eet smakelijk !
  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Borrelhapje
    Recept ID
    1104047
    Homepage ID
    869650
    Smaak
    H
    Teller
    3850
    Waardering aantal
    1
    Waardering
    1
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    102
    Aantal reacties
    2
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Laat de boter op laag vuur uitbruisen, maar niet kleuren!
    Voeg de bloem eraan toe
    en roer tot het geheel los begint te laten van de bodem.
    Deze roux laten afkoelen en
    daarna met de hete bouillon gladroeren tot een dikke massa.
    Laat dit even doorkoken.

    Voeg nu de kaas en de selderij toe en breng op smaak met peper en zout.
    De massa in een,
    met water bevochtigde, schaal gieten en goed laten opstijven in de koelkast.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    reve51
    Gelegenheid