Bereidingswijze
Vorm er kroketjes, rondjes of rechthoeken van.
Haal deze door paneermeel
en laat weer opstijven.
Vervolgens door het losgeklopt eiwit halen en weer in de
paneermeel wentelen.
De vormen moeten goed aan alle kanten zijn bedekt met paneermeel,
anders knappen ze open.
Circa 2 uur in de koelkast laten opstijven voordat je ze gaat
frituren.
Bak de kroketten, bitterballen of rechthoekjes in olie, op 180 graden, in 3 tot
4 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal deze door paneermeel
en laat weer opstijven.
Vervolgens door het losgeklopt eiwit halen en weer in de
paneermeel wentelen.
De vormen moeten goed aan alle kanten zijn bedekt met paneermeel,
anders knappen ze open.
Circa 2 uur in de koelkast laten opstijven voordat je ze gaat
frituren.
Bak de kroketten, bitterballen of rechthoekjes in olie, op 180 graden, in 3 tot
4 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Afbeelding
Vertel iets leuks over dit recept
Dit jaar eens iets anders op oudejaarsavond ?
Ingrediƫnten
gehakte bladselderij
Leuke tips
Serveer met (Zaanse) mosterd.Gebruik in plaats van Hollandse kaas, bijvoorbeeld
Brie of Gruyere.
Eet smakelijk !
Brie of Gruyere.
Eet smakelijk !
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1104047
Homepage ID
869650
Smaak
H
Teller
3850
Drank
Uit
Bookmarked
102
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de boter op laag vuur uitbruisen, maar niet kleuren!
Voeg de bloem eraan toe
en roer tot het geheel los begint te laten van de bodem.
Deze roux laten afkoelen en
daarna met de hete bouillon gladroeren tot een dikke massa.
Laat dit even doorkoken.
Voeg nu de kaas en de selderij toe en breng op smaak met peper en zout.
De massa in een,
met water bevochtigde, schaal gieten en goed laten opstijven in de koelkast.
Voeg de bloem eraan toe
en roer tot het geheel los begint te laten van de bodem.
Deze roux laten afkoelen en
daarna met de hete bouillon gladroeren tot een dikke massa.
Laat dit even doorkoken.
Voeg nu de kaas en de selderij toe en breng op smaak met peper en zout.
De massa in een,
met water bevochtigde, schaal gieten en goed laten opstijven in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid