Bereidingswijze
Bak het vlees in een vuurvaste kom in porties bruin in 2 etl. olie.
Schep deze op wat vellen keukenpapier.
Voeg de rest van de olie toe en bak nu de ui, knoflook en paprika en ongeveer 3 minuten. Roerbak de specerijen 1 minuut mee. Voeg de aardappelen, bouillon en sausen toe en breng alles tot net tegen het kookpunt.
Schuif de kom in een op 180?C voorverwarmde oven en stoof 45 minuten tot vlees en aardappelen gaar zijn. Proef de saus, kruid eventueel bij.
Schep deze op wat vellen keukenpapier.
Voeg de rest van de olie toe en bak nu de ui, knoflook en paprika en ongeveer 3 minuten. Roerbak de specerijen 1 minuut mee. Voeg de aardappelen, bouillon en sausen toe en breng alles tot net tegen het kookpunt.
Schuif de kom in een op 180?C voorverwarmde oven en stoof 45 minuten tot vlees en aardappelen gaar zijn. Proef de saus, kruid eventueel bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hemels gerecht
Ingrediƫnten
500 g. lamsvlees, 3 etl. olijfolie, 1 grote ui, 1-2 knoflookteentjes,1 rode paprika, 1 etl gemalen koriander, 1 theelepl. gember, 350 g. nieuwe aardappelen, 5dl. runder-kalfs-of groentebouillon, 1 eetl. worchestershiresaus, 1 theelepel sojasaus
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschotel
Leuke tips
Bestrooi met verse koriander.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1103656
Homepage ID
1225856
Smaak
P
Teller
2897
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Lamsvlees in blokjes snijden en in gekruide bloem(zout en peper) roeren.
Ui fijnhakken,paprika fijnsnijden.
Ui fijnhakken,paprika fijnsnijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid