Chinees fonduen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/01/2004 - 23:10
Bereidingswijze
Wonton gevuld met gehakt.


Hak de lente-ui zeer fijn.
Meng het gehakt met de fijngesneden ui, een mespuntje zout en
de sesamolie.
Leg 1 theelepel van het gehaktmengsel in het midden van een wontonvel.

Bevochtig de randen met wat water.
Vouw de punten naar elkaar en druk ze stevig aan.

Dompel de wontons aan tafel in de hete bouillon en laat ze in circa 3 minuten garen.

  • Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde mini-mais; plakjes courgette en wilde
    spinazie.
    Dippen in kant-en-klaar verkrijgbare oestersaus.
  • Aantal personen
    4.00
    Vertel iets leuks over dit recept
    Ingrediƫnten
  • 200 gr. ossenhaas, in dunne plakjes van ca. 1/2 cm.
  • 100 gr. rundergehakt
  • 200 gr.
    varkenshaas, dunne plakjes van ca. 1/2 cm.
  • 1 pakje wontonvelletjes
  • 2 1/2 l. bouillon

  • 1 dl. Hoisinsaus
  • 1 lenteuitje
  • 1 1/2 eetl. sesamolie
  • 1 1/2 eetl. vijfkruidenpoeder

  • 1 dl. sojasaus
  • zout
  • Hulpmiddelen & keukengerei



    Plakjes ossenhaas gemarineerd in sojasaus met Chinees vijfkruidenpoeder.


    Meng 4 eetl. sojasaus met het Chinees 5 kruidenpoeder.
    Leg de plakjes Ossenhaas in de
    marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
    Dep de plakjes droog en dompel
    ze aan tafel in de hete bouillon en laat ze snel gaar worden.

  • Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde champignons of shii-takes, slaharten (van
    kropsla) en kerstomaatjes.
  • Leuke tips
  • Je kunt de bouillon, volgens Chinese gewoonte, aan het eind van de maaltijd in kommetjes
    doen en opdrinken.
    Eet smakelijk en prettige feestdagen.
  • Bereidingstijd
    0-10 min
    Keuken
    Chinees
    Soort gerecht / gang
    Barbecue
    Recept ID
    1103535
    Homepage ID
    1050039
    Smaak
    H
    Teller
    9243
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    13
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Plakjes varkenshaas gemarineerd in Hoisinsaus.


    Meng de plakjes Varkenshaas met de Hoisinsaus.
    Laat de plakjes minimaal 30 minuten
    trekken.
    Dep de plakjes droog en dompel ze aan tafel in de hete bouillon en laat ze snel gaar worden.

  • Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde waterkastanjes; stukjes lente-ui en
    reepjes Chinese kool.
    Dippen in Hoisinsaus.
  • Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    mrs-santa
    Gelegenheid