Bereidingswijze
Boerenwafels de dereiding:
Klop de eieren met de melk los.
Leg de beschuiten naast elkaar in platte schalen en giet het eiermengsel erover.
Laat alles even weken.
Smelt een klontje boter in een koekepan en bak de beschuiten aan beide kanten bruin.
Dien de boerenwafels op met bruine suiker.
Knijpertjes de bereiding:Kneed alle ingredienten tot een soepel deeg en rol hiervan ca. 30 balletjes.
Verhit een wafelijzer en vet het in.
Leg een deegballetje in het ijzer, knijp het dicht en bak het wafeltje op een matig vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Laat het koekje afkoelen en bak de overige knijpertjes op dezelfde wijze. Schapensoep.
Trek in 1 en een kwart liter water een bouillon van poulet, zout, kruiden, wortel en ui.
Schep het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en zeef de bouillon.
Doe de stukjes vlees in de bouillon, voeg rijst en soepgroenten toe en kook alles in ca. 30 minuten gaar.
Strooi er voor het opdienen wat peterselie over.
Klop de eieren met de melk los.
Leg de beschuiten naast elkaar in platte schalen en giet het eiermengsel erover.
Laat alles even weken.
Smelt een klontje boter in een koekepan en bak de beschuiten aan beide kanten bruin.
Dien de boerenwafels op met bruine suiker.
Knijpertjes de bereiding:Kneed alle ingredienten tot een soepel deeg en rol hiervan ca. 30 balletjes.
Verhit een wafelijzer en vet het in.
Leg een deegballetje in het ijzer, knijp het dicht en bak het wafeltje op een matig vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Laat het koekje afkoelen en bak de overige knijpertjes op dezelfde wijze. Schapensoep.
Trek in 1 en een kwart liter water een bouillon van poulet, zout, kruiden, wortel en ui.
Schep het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en zeef de bouillon.
Doe de stukjes vlees in de bouillon, voeg rijst en soepgroenten toe en kook alles in ca. 30 minuten gaar.
Strooi er voor het opdienen wat peterselie over.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
Boerenwafels worden wel gemaakt 's middags voor de lunch, in Drenthe, zoals een ander dan soms pannenkoeken bakt Nodig daar voor:
4 eieren
3 eetlepel melk
8 beschuiten
boter
bruine suiker
Knijpertjes worden in Drenthe altijd gebakken met oud jaar. Vroeger hadden de meeste mensen een klein rond wafelijzer, dat op het gas verwarmd moest worden. Nu heb je de ronde wafelijzers, die wat groter zijn. Ook worden ze vaak gebakken in een electrisch ijzer, een oublie-ijzer. In Drenthe worden die wafeltjes gewoon plat gegeten, maar als je ze warm oprolt, kun je ze met slagroom vullen. De Ingrediente zijn:250 gr. tarwebloem
125 gr. boter
150 gr. witte basterdsuiker
2 eieren .
Schapensoep.
400 gr. schapenpoulet
1 eetlepel zout
1 laurierblad
3 takjes selderij
Tijm
4 peperkorrels
1 wortel
1 ui
40 gr. rijst
300 gr. soepgroenten
fijngeknipte peterselie .
4 eieren
3 eetlepel melk
8 beschuiten
boter
bruine suiker
Knijpertjes worden in Drenthe altijd gebakken met oud jaar. Vroeger hadden de meeste mensen een klein rond wafelijzer, dat op het gas verwarmd moest worden. Nu heb je de ronde wafelijzers, die wat groter zijn. Ook worden ze vaak gebakken in een electrisch ijzer, een oublie-ijzer. In Drenthe worden die wafeltjes gewoon plat gegeten, maar als je ze warm oprolt, kun je ze met slagroom vullen. De Ingrediente zijn:250 gr. tarwebloem
125 gr. boter
150 gr. witte basterdsuiker
2 eieren .
Schapensoep.
400 gr. schapenpoulet
1 eetlepel zout
1 laurierblad
3 takjes selderij
Tijm
4 peperkorrels
1 wortel
1 ui
40 gr. rijst
300 gr. soepgroenten
fijngeknipte peterselie .
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1103050
Homepage ID
1069495
Smaak
Z
Teller
1802
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid