Bereidingswijze
Smelt de boter of reuzel in de braadpan, bestrooi de blokjes vlees met peper, zout, hacheekruiden en gezeefde bloem. Bak het vlees rondom bruin en voeg de uiringen toe. Bak een paar minuutjes mee, voeg dan de wortelschijfjes en de knoflook toe en bak ook nog even mee. Doe de laurier, kruidnagels, jeneverbessen, tijm, rozemarijn, bouillon en azijn in de pan en breng tegen de kook aan. Laat minimaal 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees supergaar is en breng op smaak met eerder gebruikte kruiden/specerijen. Wel regelmatig blijven roeren, bloem zet aan!!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
botermals kruidig stoofvlees in een lichtgebonden saus van uien, knoflook, laurier, tijm, rozemarijn, kruidnagels, jeneverbessen en azijn...
Ingrediƫnten
75 gr boter of reuzel, 500 gr sucade-of riblappen (in blokjes), 4 grote uien (gehalveerd in grove ringen), 1 winterwortel (geschrapt, in ringen), 6 tenen -verse- knoflook (in plakjes), 4 dl runderbouillon (van een blokje), 6 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, 10 jeneverbessen, 1 el gedroogde tijm, 1/2 el gedroogde rozemarijn, 2 el natuurazijn, peper, zout, hacheekruiden en gezeefde bloem.
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan, zeef, snijdplank, scherp mes
Leuke tips
Lekker met rodekool met appeltjes en appelmoes en aardappelpuree, of andere wintergroenten als zuurkool, hutspot en spruitjes.. Eet smakelijk!!!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1103006
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
9048
Drank
Uit
Bookmarked
44
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid