Bereidingswijze
Snij de kapjes van de appels en boor de klokhuizen eruit. Meng de noten met de specerijen, koekkruimels en de cranberrycompote en vul de appels hiermee. Leg op de vulling een klontje boter en plaats de kapjes terug. Zet de appels in een ingevette ovenschaal en zet ze afgedekt koel weg tot gebruik. Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats de schaal onafgedekt in het midden van de oven en bak ze in 35 - 40 minuten goudbruin en gaar.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
6 mooie rode appels
100 gram walnoten, fijngehakt
1/2 theelepel pimentpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
4 verkruimelde kaneelbiscuits
125 gram cranberry compote (ocean spray)
50 gram boter of margarine
100 gram walnoten, fijngehakt
1/2 theelepel pimentpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
4 verkruimelde kaneelbiscuits
125 gram cranberry compote (ocean spray)
50 gram boter of margarine
Hulpmiddelen & keukengerei
appelboor
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1102955
Homepage ID
1069495
Smaak
S
Teller
648
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid