Bereidingswijze
Spoel de kipfilets af en dep ze droog. Leg ze naast elkaar in een ondiepe schaal. Roer in een kommetje de yoghurt, gemberpoeder, ketoembar, kruidnagelpoeder en zwarte peper door elkaar. Schenk het mengsel over de filets, dek de schaal af met plastic folie en laat de filets in de koelkast 24 uur marineren. Draai ze minstens 1 x om.
Snijdt de ui in heel kleine stukjes en doe er de helft van de cashewnoten, het chilipoeder, de kurkuma en 3/4 dl water bij (pureren).
Veeg de kipfilets af. Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipfilets lichtbruin. Roer de marinade en het notenmengsel er aan toe. Voeg naar smaak zout toe. Laat het mengsel aan de kook komen, dek de pan af en laat de kip in ca. 20 minuten gaar worden, roer af en toe.
Snijdt de ui in heel kleine stukjes en doe er de helft van de cashewnoten, het chilipoeder, de kurkuma en 3/4 dl water bij (pureren).
Veeg de kipfilets af. Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipfilets lichtbruin. Roer de marinade en het notenmengsel er aan toe. Voeg naar smaak zout toe. Laat het mengsel aan de kook komen, dek de pan af en laat de kip in ca. 20 minuten gaar worden, roer af en toe.
Ingrediƫnten
4 kipfilets
2 dl yoghurt
1/2 eetlepel gemberpoeder.
1 theelepel ketoembar
mespuntje kruidnagelpoeder
2 theelepels zwarte peper
1 ui
50 g cashewnoten
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma of koenjit (gemalen geelwortel)
50 g boter
zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 dl yoghurt
1/2 eetlepel gemberpoeder.
1 theelepel ketoembar
mespuntje kruidnagelpoeder
2 theelepels zwarte peper
1 ui
50 g cashewnoten
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma of koenjit (gemalen geelwortel)
50 g boter
zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1102661
Homepage ID
1069495
Smaak
R
Teller
736
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid