Bereidingswijze
dit is 1: vul witlofblaadjes met een mengsel van krabvlees (uit blik), mayonaise, kruiden en kleine geblancheerde broccoliroosjes en versier met reepjes citroen; garnaaltjes gemengd met wat yoghurt en dille; een stukje paling of makreel. dit is 2: rol een ansjovisfilet rond een olijf en een stukje paprika en prik deze op een cocktailprikker. dit is 3: meng in de keukenmachine een klein blikje uitgelekte rode zalm, 100 gram gerookte zalm, 100 gram verse roomkaas; peper en zout tot een glad mengsel. Klop ondertussen 1 deciliter verse room bijna stijf en spatel deze door de zalmmousse. Verdeel nu de porties met behulp van 2 koffielepels of met een spuitzak op een witlofblaadje of op een hapjeslepel. Garneer eventueel met zalmeitjes en bieslook. Dit is 4: leg op komkommerschijfjes stukjes gerookte paling die ingesmeerd zijn met ingemaakte citroenpasta. Strooi er vers geknipte peterselie overheen. Versier eventueel met kaviaar. Dit is 5: stukjes gerookte forel met dunne plakjes limoen of citroen op een cocktailprikker steken.
Snijd van de kerstomaatjes het hoedje af. Hol ze uit en vul ze met fijngehakte groene olijven en ansjovisfiletjes; tonijn, mayonaise en kruiden; kleine garnaaltjes; kaviaar of steureieren.
Snijd van de kerstomaatjes het hoedje af. Hol ze uit en vul ze met fijngehakte groene olijven en ansjovisfiletjes; tonijn, mayonaise en kruiden; kleine garnaaltjes; kaviaar of steureieren.
Ingrediƫnten
25 stuks kerstomaatjes
Olijf, groene, zonder pit
6 stuks ansjovisfilets
1 blikje tonijn
Garnaal, kleine
Kaviaar
Olijf, groene, zonder pit
6 stuks ansjovisfilets
1 blikje tonijn
Garnaal, kleine
Kaviaar
Hulpmiddelen & keukengerei
cocktailprikkers en eventueel een keukenmachine
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1102657
Homepage ID
1069495
Smaak
A
Teller
1821
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid